-
شما اینجا هستید:
- صفحه اصلی
- مدیریت کسب و کار
به قول استیو جابز:« آسودگی می تواند دشوار تر از سختی ها باشد: ما برای رسیدن به آسودگی، باید سخت تلاش کنیم تا ذهن خود را پاکسازی کنیم.» با درک کردن و بکار گیری این اصول مهم، شانس ما برای تبدیل شدن به یک مدیر عالی در هر شرکت و سازمانی بالاتر خواهد بود. در این مقاله ما قصد داریم تا برخی از مهم ترین اصول مدیریت موفقیت آمیز را با شما به اشتراک بگذاریم.
بسیاری از مدیران فکر می کنند که کار آنها صرفا نظارت کردن بر روی کار افراد و کارمندان خود است؛ اما این یک تفکر باطل است! در ساده ترین حالت، مدیریت یک سرفصل است که شامل 5 زیر مجموعه یا وظیفه ی اصلی می باشد: برنامه ریزی، سازماندهی، استخدام یا بکار گیری افراد، رهبری و کنترل کردن است. این 5 وظیفه بخشی از یک برنامه کلی برای تبدیل شدن به یک مدیر عالی و موفق است.
دست یافتن به یک درک درست از عملکرد ها و اصول مدیریت می تواند به افراد کمک کند تا تمرکز خود را بیش تر بر روی مسائل و فعالیت هایی بگذارند که می تواند آنها را به نتیجه برساند. بیایید تا دقیق تر به این 5 وظیفه نگاه کنیم:
ساختار و استراتژی سازمانی یکی از مهم ترین اصول مدیریت یک کسب و کار برای پیشبرد آن به سوی اهداف است، و هر شرکتی برای خود یک استراتژی مشخص دارد. جدا از عنوان های سازمانی، این مجموعه ها معمولا دارای سه نوع مدیر هستند که شامل مدیر اجرایی، مدیر میانه و مدیر ارشد است.
در صدر تیم مدیریت، مدیر عامل یا CEO قرار دارد که وظیفه نظارت بر روی این تیم را بر عهده دارد. برای درک بهتر از این ساختار، یک هرم را تصور کنید که هرچه به سوی نوک آن می رویم، مدیر های کمتری داریم. تمامی این افراد دارای وظایف مشخصی هستند.
همه ی مدیران در این مدل نقش مهمی را بر عهده دارند. هِنری مینتبرگ (Henry Mintzberg) یک پژوهشگر مدیریتی است که سالها در این زمینه تحقیق کرد و توانست هزاران وظیفه و کاری که بر عهده مدیران بود را به 10 نقش اصلی کاهش دهد، و نام این مدل مدیریتی را CPM گذاشت. بر اساس مدل او، 3 نقش اصلی وجود دارد که تمامی مدیران باید آن را ایفا کنند که شامل نقش های تصمیم گیرانه، میان فردی و اطلاعاتی می باشند.
در نقش تصمیم گیرانه، مدیران می توانند به عنوان یک کار آفرین، اختصاص دهنده ی منابع و یا حتی یک مذاکره کننده عمل کنند. در نقش درون فردی، مدیران می توانند به عنوان یک رهبر، رئیس و یا رابط ،امور خود را پیش ببرند. و در نهایت در نقش اطلاعاتی، آنها بر روی عملکرد افراد نظارت می کنند، به عنوان نماینده افراد صحبت می کنند و اطلاعات مختلف را با افراد تیم به اشتراک می گذارند.
یکی دیگر از اساسی ترین اصول مدیریت ، مدیریت منابع است. در واقع دکتر رِی پاورز (Dr. Ray Powers)، عضو هیئت رئیسه ی مدرسه ی کسب و کار و تکنولوژی Forbes اعتقاد دارد که این بخش، مهم ترین قسمت مدیریت کسب و کار است.
من منابع یک شرکت را افراد، زمان، پول و دارایی آن می دانم، و همه ما می دانیم که تعریف اولیه و پایه ی یک پروژه و یا هر کار دیگری که می خواهیم انجام دهیم، داشتن یک هدف، زمان شروع و زمان پایان است
مدیران موفق برای امور و روند های کاری خود برنامه ریزی می کنند، و در این امر فعالانه درباره اینکه چه کاری باید انجام شود، ترتیب انجام کار ها، و اینکه چه منابعی برای به موفقیت رساندن برنامه ی خود لازم است تصمیم گیری می کنند.
یکی از مسائلی که درباره مدیریت وجود دارد و بسیاری آن را باور دارند این است که یک مدیر با کیفیت باید بتواند تقریبا هر نوع کسب و کاری را مدیریت کند. اما نمی توان گفت که این باور کاملا صحیح است. درست است که اکثر مدیران دیدگاه کلی گرایانه دارند و از جزئی گرایی دوری می کنند، اما بسیاری از مدیران موفق کار خود را در نقش یک فرد جزئی گرا شروع کرده اند.
آنچه اکثر مدیران موفق در هنگام هدایت و رهبری گروه ها، بخش ها و شرکت ها از آن استفاده می کنند، هم یک دانش مناسب از دنیای کسب و کار (که شامل تجربه ی آنهاست)، و هم یک دانش کلی از اصول مدیریت است.
افرادی که به دنبال مدیریت هستند، اول از همه باید ویژگی های کسب و کار را فرا بگیرند، و بخش های مختلف آن را یک به یک کشف کنند تا در نهایت به یک تصویر کلی دست پیدا کنند. پس از طی کردن این مرحله، مدیران موفق بر روی تصویر کلی خود سرمایه گذاری می کنند تا بتوانند عملکرد خود را افزایش دهند و به سوی اهداف خود حرکت کنند.
آنچه خواندید، بخشی از اصول مدیریت موفق است که در میان اکثر صاحبان کسب و کار های بزرگ به کار گرفته می شود. به یاد داشته باشید که به عنوان یک مدیر، برای به دست آوردن رضایت شغلی بیشتر و موفقیت در کار خود، لازم است تا به تصورات، وظایف، استراتژی ها، رهبری، سیستم، ساختار و فرهنگ شرکت خود وفادار باشید.
در تمامی امور خود با افراد منصفانه و صادقانه رفتار کنید و بهترین تلاش خود را برای رعایت اصول اخلاقی و ارزش های خود و سازمانی که آن را مدیریت می کنید، به کار بگیرید.
به حرف ها و شعار های خود عمل کنید و به یاد داشته باشید که افراد شما را نگاه می کنند تا ببینند که آیا به آنچه بیان می کنید عمل می کنید یا خیر. بهترین ها را برای تیم، شرکت و مشتریان خود فراهم کنید. سعی کنید مدیر تاثیر گذاری باشید تا بهترین نتایج را به دست بیاورید و یک رابطه ی مفید و سازنده با تیم و مشتریان خود بسازید.
پیشنهاد میکنیم در تلگرام
با ما ارتباط برقرار کنید.
پیشنهاد میکنیم در اینستاگرام
با ما ارتباط برقرار کنید.
همین الان دمو سنا رو رایگان سفارش بده
تمامی حقوق برای مجموعه سنا محفوظ میباشد ©